×

Solid Edge

Solid Edge este o soluție completă, intuitivă și accesibilă pentru dezvoltarea digitală a produselor, asigurând cele mai bune unelte pentru proiectare, simulare, vizualizare, fabricație și management documente. Combinând viteza modelării explicite cu flexibilitatea și controlul parametric al modelului, rezultă cel mai rapid și flexibil sistem de modelare, Synchronous Technology (ST).

Solid Edge oferă o suită de aplicații (CAD, CAE, CAM) pentru toate nevoile companiilor, de la puternicul Free 2D Drafting până la un sistem avansat de modelare 3D, poziționându-se astfel ca aplicație favorită pentru companiile care dezvoltă produse de complexitate mică și medie.

Portofoliul Solid Edge cuprinde:

Sistem avansat de modelare 3D ce simplifică dezvoltarea digitală a produselor pentru o productivitate superioară.

Cu Solid Edge puteți modela 3D întregul prototip digital și optimiza designul înainte de a lansa în producție. Puteți concepe un ansamblu cu repere prelucrate, turnate sau ștanțate și în plus puteți utiliza aplicațiile specifice modelării structurilor metalice, traseelor de țevi și a instalațiilor, traseelor de cabluri, sudurilor și a matrițelor de injecție. Puteți utiliza prototipul digital pentru a simula cum acesta va funcționa și va arăta în realitate prin vederi explodate, imagini fotorealistice și animații. Cu un design precis al prototipului digital puteți obține un produs de calitate ridicată într-un timp cât mai mic.

Managementul datelor Solid Edge se realizează printr-un sistem integrat inclus în instalarea de bază sau prin integrarea cu Teamcenter, pentru gestionarea proiectelor și a proceselor complexe.

Managementul datelor Solid Edge este posibil datorită sistemului de management integrat (built-in data management), recomandat companiilor foarte mici care nu au nevoie de o bază de date, dar care doresc să gestioneze reviziile proiectelor. Utilizând funcții ale sistemului de operare Windows (managementul fișierelor și al proprietăților acestora) se elimină astfel necesitatea suportului IT dedicat.

Aplicația Design Manager, nou introdusă în versiunea ST9, vă permite să revizuiți și să modificați proprietățile documentelor Solid Edge, să aprobați și să lansați în producție documentația 2D. În plus, datele pot fi arhivate sau sincronizate în cloud, folosind DropBox, OneDrive, GoogleDrive sau Box.
Folosirea acestor capabilități integrate de management al documentelor, puteți controla proiectele și procesele pentru reducerea erorilor de fabricație, asigurând astfel consistența datelor. Acest lucru este foarte important pentru migrarea datelor în Teamcenter atunci când volumul proiectelor și al utilizatorilor se mărește.

Integrarea cu Teamcenter permite îmbunătățirea calității procesului de dezvoltare digitală a produselor cu Solid Edge, prin crearea unei singure surse de informații pentru datele mecanice, electrice, software, simulare și fabricație. Integrarea permite accesul la un spectru larg de capabilități ale managementului ciclului de viată al produsului, în acest sens fiind posibilă optimizarea proceselor de proiectare-fabricație. Inginerii proiectanți beneficiază de automatizarea anumitor procese, acces la funcții de căutare rapidă a informațiilor din Teamcenter, controlul reviziilor și al configurațiilor proiectelor. Rezultatul final este un proces îmbunătățit de dezvoltare a produsului, cu mai puține erori, reprelucrări și costuri mai mici de produs printr-un flux mai bun de informații pentru fabricarea și reutilizarea componentelor existente în modele noi.
Integrarea Teamcenter pentru Solid Edge e lansată implicit cu Solid Edge pentru a asigura un proces de actualizare fără probleme și de a elimina orice întârziere generată de un furnizor de software PDM extern, ca să asigure suport ultimei versiuni de Solid Edge.

Disponibil pentru repere și ansambluri, modulul Simulation permite analiza statică, de vibrații, flambaj și transfer termic. Pentru analize complexe ce reduc numărul de prototipuri fizice, există integrarea cu Femap.

Solid Edge Simulation este aplicația de analiză cu elemente finite, ce permite inginerilor proiectanți să valideze digital repere și ansambluri direct în Solid Edge, în faza de proiectare. Bazată pe funcționalitatea de modelare cu elemente finite Femap și solverul NX Nastran, Solid Edge Simulation reduce semnificativ nevoia de realizare a prototipurilor fizice, ceea ce duce la scăderea costurilor cu materialele și testarea prototipurilor, și reducerea timpului de proiectare.
Cu Solid Edge Simulation pot fi create automat discretizări ale reperelor și în plus pot fi realizate modificări ale acurateței discretizării pentru a conduce la precizia rezultatelor analizei. Pentru ansambluri, Solid Edge Simulation oferă detecție automată de contact și stabilire realistică între componente, inclusiv contactele lipite.
Cu Solid Edge Simulation puteți investiga analize statice, determina frecvențele naturale ale structurii și afla rezistența la condițiile de încărcare. De asemenea, puteți efectua transfer de căldură și analize de optimizare a proiectării. În cazul în care analiza dumneavoastră merge dincolo de funcțiile din Solid Edge, puteți transfera foarte ușor datele către software-ul mai avansat Femap FE.

Solid Edge Simulation Express permite utilizatorilor să realizeze o analiză de bază (statică și modală) a reperelor și tablelor îndoite, fiind inclusă în pachetul Solid Edge Classic. Similar cu modulul Simulation, discretizarea se poate face automat, iar elementele pot fi ajustate pentru o acuratețe crescută, iar calculul se realizează cu solverul NX Nastran.

  • CAM Express este soluția flexibilă de programare NC care îmbunătățește productivitatea prelucrărilor
  • Permite integrarea cu imprimante 3D prin aplicația Microsoft 3D Builder
  • Există aplicații CAM terțe pentru prelucrare și fabricarea sheet metal

CAM Express, parte din portofoliul software Solid Edge, redefinește productivitatea de fabricație cu o gamă completă de capabilități de programare NC, optimizate pentru piese de mașini care pot fi configurate prin achiziționarea de module selecte sau pachete complete de aplicații, în funcție de cerințele dumneavoastră.
Această soluție rapidă și foarte precisă de prelucrare oferă funcții automate, specifice, care simplifică generarea căilor de scule inteligente pentru piese prismatice. Capabilități avansate de programare, ce sunt necesare pentru piese de mașini, sunt disponibile cu aplicații de frezare, găurire, strunjire și aplicații EDM.

Mai multe aplicații de la furnizorii software terți adaugă mai multe capabilități, inclusiv pentru proiectarea liniilor, de rutare cabluri electrice, publicații tehnice și cataloage de piese standard.

Key features Foundation Classic Premium
2D translators
3D translators
Automated drawings
Synchronous technology
Exploded assemblies
Assembly animation
Assembly Basic
Part Basic
Motion simulation Basic
Surface design
Sheet metal
Weldments
Frame design
Simulation express -
Engineering reference -
Photorealistic rendering -
Machinery library -
Insight -
Simulation - -
Wire harness design - -
XpresRoute (pipes/tubes) - -
TOP