×

TECNOMATIX

Soluțiile de management și planificare Tecnomatix  asigură o singură sursă pentru design-ul produsului și al informației de planificare a fabricației. Cu ajutorul acestor soluții, putem îmbunătăți semnificativ colaborarea dintre activitățile de dezvoltare a produsului și a procesului. Soluția asigură instrumente analitice și de colaborare pentru a vă ajuta să efectuați o planificare a fabricației digitale și prin urmare de evitare a opririi producției din cauza defectelor de proiectare. Aveți posibilitatea de a lansa produsele pe piață mai rapid fără costuri suplimentare.

Soluțiile de management a procesului Tecnomatix  permit inginerilor proiectanți și celor de fabricație  să dezvolte concomitent produsul și procesul pentru realizarea acestuia. Acest lucru are ca efect eliminarea constrângerilor de fabricație din timpul proiectării, având ca rezultat planuri mai eficiente.

Cu o adevărată soluție inginerească concurentă, care permite execuția în paralel a ingineriei produsului și a activităților de planificare a proceselor, vă puteți îmbunătăți drastic profitabilitatea, timpul de lansare pe piață și calitatea.

Tecnomatix vă permite  să asociați și să îmbinați mai multe configurații ale bilanțului de materiale (BOM) și ale bilanțului de procese (BOPs). De asemenea vă puteți valida deciziile de planificare a fabricației prin intermediul instrumentelor avansate de vizualizare și analiză.

Această aplicație se regăsește în Teamcenter și permite inginerilor proiectanți și celor de fabricație să dezvolte concomitent produsul și definițiile de fabricație. Acest lucru asigură eliminarea constrângerilor de fabricație din timpul proiectării.  Prin conectarea proceselor de proiectare și fabricație, MPP permite fabricanților să evalueze scenarii de producție diferite, maximizând astfel utilizarea resurselor disponibile și asigurând o fabricație optimă încă din primele etape de planificare.

Manufacturing Process Planner vă permite să gestionați datele de fabricație, de  proces și informații ale fabricii într-un mediu integrat pentru o manageriere mai bună a ciclului de viață al produsului. Acesta oferă o aliniere perfectă între bilanțul de materiale (BOM) și bilanțul de procese de fabricație (BOP). Puteți fi sigur că ansamblele și piesele proiectate sunt integrate corespunzător în procesele de fabricație. De asemenea, sunt disponibile funcții avansate de analiză a valorii adăugate în timp. Se pot genera instrucțiuni 2D/3D pentru asamblarea în hală.

Advanced Assembly Planning permite fabricanților să configureze BOP-ul produsului și BOP-ul fabricii independent. Astfel, se crează o punte între modul în care arată BOP-ul privit din perspectiva produsului și BOP-ul privit din perspectiva fabricii.

Process Designer conectează planificarea produsului cu procesul pentru a da posibilitatea fabricanților de a începe procesele inginerești mai devreme, astfel fiind posibilă realizarea termenilor limită ceruți de piață, precum și pentru a oferi un răspuns cu privire la posibilitățile de fabricație ale produsului - rezultatul final fiind un produs de mare calitate. Aveți posibilitatea să dezvoltați și validați strategii de fabricație într-un mediu virtual 3D.

Process Designer permite colaborarea pentru planificarea proceselor de asamblare într-un mediu 3D. Aveți posibilitatea de compara rapid și ușor scenarii alternative pentru a-l selecta pe cel optim. Puteți de asemenea să definiți secvența de asamblare,  să alegeți instrumentele necesare și să creați layoutul pentru  fabrică, linie sau stație folosind o interfață intuitivă și configurabilă. Echilibrează linia optimizând procesele atribuite unor stații sau muncitori și poți avea o viziune clară a resurselor active și pasive. Poți crea diferite tipuri de documentație a procesului, inclusiv instrucțiuni de muncă electronice, bilanțuri de materiale și le poți distribui colegilor pe Web.

Web-Based BOP Manager permite accesul la datele de proces, inclusiv vizualizare 3D a pieselor, resurselor și layouturilor într-un mediu WEB. Astfel inginerii de fabricație  pot vizualiza, analiza și distribui date de produs și proces.

Tecnomatix Web Based BOP MAnager oferă accesul la informație folosind browserul web. Astfel este facilitată navigarea prin informațiile de fabricație, de proiect și de produs. Soluția permite revizuirea, gestionarea și distribuirea informațiilor de fabricație digitală. Datele 3D ale utilajelor și produselor pot fi vizualizate secvențial în diagrame Pert. Prin intermediul rapoartelor online, putem avea o viziune asupra statusului curent al planificării. Rapoartele pot fi customizate în funcție de necesități.

Soluția Tecnomatix pentru instrucțiunile de lucru oferă un mediu integrat, unde toate informațiile despre produse, procese, resurse și fabrică sunt asociate pentru a putea fi gestionate cu ușurință. Folosind capacitatea de configurare a Teamcenter-ului, documentația de proces poate fi actualizată automat prin intermediul reviziilor, fiind astfel posibilă reacționarea ușoară și rapidă în cazul schimbărilor.

Soluția de instrucțiuni de lucru electronice (EWI) este o aplicație web bazată pe Teamcenter, care permite lucrătorilor a avea acces 3D și instrucțiuni de lucru animate direct dintr-o bază de date Teamcenter.

Soluția de documentare PDF 3D de fabricație din Teamcenter permite planificatorilor să distribuie instrucțiuni de lucru interactive 3D în format PDF în mediul de producție.

Soluția Tecnomatix pentru design și optimizare fabrică permite proiectarea, aranjarea și configurarea mediului de fabrică, precum și optimizarea operațiunilor din fabrică folosind modele digitale într-un mediu de lucru 3D a fabricii.

Prin dezvoltarea modelelor virtuale 3D ale sistemelor de producție, puteți optimiza layout-ul fabricii și anumiți factori, precum ar fi clearance-ul, energia, zgomotul și siguranța sunt luate în considerare înainte de a începe producția. Prin acordarea echipelor de proiectare a capacității de a vedea rezultatul planurilor în facilități virtuale, puteți evita cheltuieli costisitoare și resurse irosite care apar atunci când problemele sunt descoperite în instalații reale.

FactoryCAD este o aplicație care vă oferă toate instrumentele necesare pentru a crea modele detaliate și inteligente ale fabricii dumneavoastră. În loc de a desena linii, arce și cercuri, FactoryCAD vă permite să lucrați cu obiecte "inteligente" care reprezintă toate resursele utilizate într-o fabrică, de la podea și benzi transportoare suspendate, mezanine și macarale până la stocatoare și operatori. Cu aceste obiecte, puteți realiza un model de aspect, fără a pierde timpul necesar pentru  desenarea echipamentelor.

FactoryFLOW este un sistem grafic de manipulare material ce permite inginerilor industriali optimizarea unui plan general al fabricii în funcție de distanțele fluxurilor de materiale, frecvențe și costuri. Acest lucru este realizat prin analiza și evaluarea lucrurilor precum informații de rutare componente, nevoile de depozitare a materialelor, specificații echipament manipulare material și informații despre asamblare componente (împachetare) în planul general al fabricii.

Context Editor (ICE) este o interfață Teamcenter ce permite stocarea și preluarea datelor 2D/3D create în FactoryCAD. ICE oferă un mediu de lucru colaborativ pentru gestionarea datelor din fabrică, păstrându-se planul general al fabricii în contextul informațiilor bilanțului industrial de procese.

Soluțiile Tecnomatix de calitate dimensională permite analiza impactului proceselor de fabricație cu privire la caracteristicile de proiectare și toleranțe evidențiind sursele și valoarea variațiilor dimensionale. Acestea vă ajută să vă îmbunătățiți calitatea de proiectare și de a elimina prototipuri costisitoare reducând în același timp forța de muncă, tooling și costurile de metrologie pe mediul de producție.

Variation Analysis (VSA) este un instrument puternic de analiză dimensională utilizat pentru simularea proceselor de fabricație și asamblare și de a anticipa valorile și cauzele variației. Un prototip digital este utilizat pentru a crea o reprezentare completă a geometriei, variația de produs (toleranțe), variația procesului de asamblare (secvență, definiția de atașament al ansamblului, tooling) și măsurători. Acest model este folosit pentru a prezice dacă vor exista probleme la asamblare înainte ca piesa fizică să fie realizată sau tăiată.

Soluțiile Tecnomatix de Simulare și Validare constau în verificarea metodelor și resurselor definite și selectarea în timpul planificării de fabricație, având ca rezultat planificarea corectă a fabricației. Prin simularea fabricației, procesul este validat cu mult timp înainte de implementare, oferindu-vă încrederea că ați definit operațiile corecte, resursele și configurația sistemului.

Validarea și simularea asamblării permite simularea secvențelor de asamblare, sarcinilor umane și interacțiunilor între mașini pentru optimizarea proceselor de asamblare înainte de începerea producției.

Cu Tecnomatix Process Simulate, puteți beneficia de un mediu gestionat de date pentru studii de fezabilitate a operațiilor detaliate de asamblare și instrumente de validare pentru secționare 3D, măsurarea și detectarea coliziunilor. Împreună cu secvențierea și automatizarea planificării căii de asamblare, puteți simula cu ușurință întregul proces. Procesul Simulate este complet integrat cu platforma Teamcenter, permițând astfel inginerilor de fabricație să re-utilizeze, creeze și valideze procesele de fabricație. Aceasta facilitează simularea proceselor de asamblare, operațiile umane și procedeele mecanice de scule, dispozitive și roboți.

Cu soluțiile Tecnomatix de programare și simulare robotică, puteți lucra atât în medii gestionate de date cât și bazate pe fișiere pentru dezvoltarea sistemelor de producție robotizate și automate. Aceste instrumente vizează niveluri multiple de simulare robotizată și dezvoltare stații de lucru, de la stațiile cu un singur robot până la linii și zone complete de producție.

Process Simulate este un instrument de simulare bazată pe evenimente și un software de programare offline care este complet integrat cu un mediu gestionat de date. Process Simulate suportă o gamă largă de aplicații robotizate, permițându-vă a simula sisteme complete de producție.

Software-ul RobotExpert de la Siemens PLM Software permite proiectarea, simularea și optimizarea proceselor robotizate, inclusiv programarea off-line a roboților industriali, pentru a maximiza viteza, flexibilitatea și funcționarea sistemelor automatizate. RobotExpert este un sistem de simulare ușor de implementat care suportă aplicații unice din industrie, cum ar fi pick-and-place, tratament de suprafață a materialului, sudarea cu arc electric și tăiere cu laser. Dispunând de un mediu 3D intuitiv, RobotExpert vă oferă puterea de a simula celule și sistemele de producție complete, permițându-vă să optimizați căi robotizate și de a îmbunătăți durata ciclurilor de lucru.

Robcad este un instrument de proiectare și simulare, care vă permite dezvoltarea, simularea, optimizarea, validarea și programarea offline a proceselor de fabricație robotizate și automatizate, toate în contextul datelor de produs și resurse configurate. Aceste machete full-acțiune de celule și sistemele de producție complete, într-un mediu 3D furnizează o platformă pentru optimizarea proceselor și să calculeze timpii de ciclu pe parcursul diferitelor etape ale cronologiei de dezvoltare, de la concept până în punerea în aplicare. Robcad integrează pe deplin tehnologiile de bază și aplicații specifice procesului care abordează o gamă largă de procese de fabricație, inclusiv sudare, sudare cu arc electric, cu laser și de tăiere cu jet de apă, vopsire și pulverizare, precum și manipularea materialelor.

Cu Tecnomatix logistică și simularea fluxului de materiale puteți utiliza simulare bazată pe evenimente și capabilități de analiză statistică pentru a optimiza manipularea materialelor, logistică, utilizarea mașinilor, precum și cerințele de muncă. Acest lucru vă permite să verificați rapid blocajele, validarea materialelor transportate și vizualizarea resurselor utilizate în timp pentru mai multe alternative de proces. Folosind instrumente stochastic cu capabilități orientate pe obiect și de modelare 3D, puteți crește precizia de fabricație și eficiență, îmbunătățind în același timp productivitatea și performanța generală a sistemului.

Tecnomatix Plant Simulation vă permite posibilitatea de a modela, simula, explora și optimiza sistemele de logistică și procesele lor. Aceste modele permit analiza fluxului de materiale, utilizarea resurselor și logistica pentru toate nivelurile de planificare de fabricație de la instalațiile de producție la nivel mondial la instalațiile locale și linii specifice, înainte de executarea producției. Instrumente ample de analiză, cum ar fi analiza de blocare, statistici și grafice ce vă permit să evaluați diferite scenarii de fabricație.

Cu simularea umană și de ergonomie din Tecnomatix, puteți îmbunătăți siguranța, eficiența și confortul mediului de lucru, folosind modelarea umană într-un mediu virtual. Operațiile umane pot fi analizate cu ajutorul modelelor realiste, care pot fi scalate pentru a se potrivi diferitelor caracteristici ale populației. Puteți testa aspectele operaționale ale unor factori umani, cum ar fi: riscul de accidentare, timpul de ciclu, confortul operatorilor, accesibilitatea, câmpul de vedere, consumul de energie, limitele de oboseală, dar și alți parametri importanți.

Jack este un instrument de simulare umană care este utilizat pentru a popula proiecte virtuale cu operatori umani virtuali, în scopul efectuării factorilor umani care apar într-un proces, dar și pentru analizarea ergonomiei. Jack poate fi utilizat pentru a simula, testa, îmbunătăți și pentru a rafina modele de produse și sarcini industriale, utilizând cel mai complet set de instrumente umane disponibile pe piață.

Process Simulate Human permite dezvoltarea virtuală și verificarea planurilor de proces pentru sistemele de producție, într-un mediu colaborativ, gestionat de date 3D care pot fi împărțite de mai multe discipline de inginerie și de fabricație. Process Simulate Human permite simularea realistă a sarcinilor umane, evaluarea performanțelor umane, dar și crearea unor studii de ergonomie.

Soluțiile Tecnomatix Launch and Production permit controlul sistemelor automate, integrarea platformelor de monitorizare și de analiză a calității, aducând astfel oportunități de îmbunătățire continue.

Soluțiile Tecnomatix Launch and Production permit integrarea perfectă a sistemelor de planificare de fabricație și de producție pentru lansări anticipate. Această integrare directă între sistemele de planificare și producție conduce la mai puține probleme de instalare, operare și calitate, pe măsură ce volumul de producție crește.

Soluțiile de urmărire și de gestionare a problemelor în Tecnomatix asigură rezolvarea problemelor folosind o soluție de tip întreprindere scalabilă pentru identificarea, analizarea și schimbul de date critice despre calitatea produselor din cadrul companiei dumneavoastră. Software-ul de acțiuni corective și preventive oferă o transparență în privința caracteristicilor critice de calitate a produselor, erorilor / neconformităților, asigurând și posibile soluții pentru rezolvarea acestor probleme, totul pentru a vă permite realizarea unor decizii mai inteligente în compania dumneavoastră.

Cu soluțiile Tecnomatix virtual commissioning, aveţi posibilitatea de depanare a codurilor PLC într-un mediu virtual, înainte de a le descărca pe echipamente reale. Prin simularea și validarea echipamentelor de automatizare în mediul virtual, puteți confirma că acestea vor funcționa conform așteptărilor și puteți astfel reduce, în mod semnificativ, timpul de punere în funcțiune a sistemului.

Capabilitățile dovedite ale acestui sistem vă permit o colaborare rapidă și eficientă între inginerii de simulare și de control. Aveți posibilitatea să validați digital, atât componentele sistemului mecanic cât și cele electrice, inclusiv programele PLC-ului.

Integrarea dintre product lifecycle management (PLM) și manufacturing execution system (MES) elimină decalajul dintre proiectare, fabricație și producție. O integrare cu două sensuri vă permite să furnizați instrucțiuni de lucru adecvate, să descoperiți eventuale erori dar și să validați executarea planurilor de lucru.

Soluțiile de calitate Tecnomatix de la Siemens PLM Software permit fabricanților să automatizeze colectarea de date, traducerea, analizarea și raportarea celor mai recente rezultate de inspecție, oferind o imagine coerentă a calității producției într-o singură interfață de utilizator.

Dimensional Planning and Validation (DPV) este un set integrat de instrumente, din Teamcenter, pentru colectarea în timp real, stocarea, gestionarea, raportarea și analizarea datelor de calitate. Poate aduce din mediul de producție, toate datele de calitate măsurate, într-o bază de date sau o platformă PLM.

TOP