×

TEAMCENTER

Construiți pe o fundație solidă de PLM

Având acces la un portofoliu complet de management al ciclului de viață al produsului (PLM), aplicațiile de date, managementul proiectelor și proceselor sunt esențiale pentru succesul dumneavoastră. O bază solidă de date permite vizualizarea, colaborarea, raportarea și analiza, precum și managementul materialelor din cadrul companiei dumneavoastră. Teamcenter oferă aceste capabilități cheie, indiferent de locul în care se află compania dvs. în călătoria PLM.

PLM visualization, construit pe baza tehnologiei JT, standard în industrie, oferă o vizualizare de înaltă performanță și capabilități de prototipare virtuală, astfel încât să puteți analiza și valida modele 3D create în multiple sisteme CAD.

Raportarea și analiza vă permit să vedeți imaginea de ansamblu pentru a stabili, măsura și analiza valorile cheie de performanță pentru procese în timpul ciclului de viață al produsului, având ca rezultat îmbunătățirea acestuia.

Integrarea materialelor în procesul de gestiune, are ca efect lansarea pe piață a unor produse inovative și viabile. Valoarea asupra companiei este generată treptat, aceasta îmbunătățindu-se odată cu lansarea produselor de succes.

Colaborarea Comunității Teamcenter integrează datele de colaborare ad-hoc și capabilitățile în Microsoft SharePoint® cu Teamcenter și vă oferă posibilitatea de a partaja în siguranță datele PLM. Această capabilitate PLM vă permite să colaborați în mod informal în cadrul echipelor mai mici, înainte de a promova rezultatele formale în colaborarea dumneavoastră cu Teamcenter.

Capabilitățile fundamentale specifice unui soft PLM sunt generate prin intermediul aplicațiilor din Teamcenter. De exemplu: funcția de căutare vă ajută să găsiți mai rapid ceea ce aveți nevoie pentru a realiza proiectele dumneavoastră. Teamcenter este lider în industrie în privința protejării proprietăților intelectuale din compania dumneavoastră. Puteți să vă asigurați că toată lumea are acces imediat la cele mai recente date, indiferent de conexiunea de rețea. De asemenea, se pot administra și coordona mai multe implementări de Teamcenter din întreprinderea dumneavoastră la nivel mondial.

Teamcenter oferă ajutor pentru dezvoltatorii de software prin integrarea instrumentelor de procesare cu PLM. Teamcenter permite integrarea perfectă a aplicațiilor de management al ciclului de viață (ALM). Prin definiție, software-ul încorporat are o interdependență cu partea hardware a componentelor electronice și pieselor mecanice. Odată cu integrarea ALM-PLM, puteți gestiona, conecta și urmări cerințele dumneavoastră de software și de design (funcții, cazuri de studiu, modele, etc.) pentru datele din toate domeniile companiei. Puteți înțelege mai bine toate relațiile pluritematice și dependente în toate fazele ciclului de viață al produsului. Toate aceste capacități au ca rezultat îmbunătățirea produsului.

Teamcenter vă ajută să gestionați în mod eficient bilanțul de materiale (BOM) ca o parte critică a ciclului de viață al produsului prin furnizarea de configurații de produse clare, actuale și exacte, specifice nevoilor utilizatorilor. Puteți extinde managementul BOM-ului dincolo de proiectare și de dezvoltare pentru a include în avans configurarea și planificarea, precum și fabricarea, mentenanța și suportul.

Capabilitatea lui Teamcenter Rapid Start de a gestiona date provenite din instrumente CAD diferite (NX, Solid Edge, Catia, Inventor, Autocad, SolidWorks, Creo) vă permite să creați, manageriați, vizualizați, validați și reutilizați datele chiar dacă nu sunt în formatul nativ. Folosind standardul de vizualize JT 3D, puteți colabora pe design-uri chiar dacă nu aveți acces la programul în care au fost create. Prin stabilirea unei surse unice și securizate de date de produs, indiferent de softul în care au fost create, datele pot fi accesate de oriunde din interiorul companiei pentru a lua decizia favorabilă.

Teamcenter Rapid start vă ajută să creați și gestionați documentația inginerească alături de restul produsului și datele de proces. Puteți accesa cu ușurința Teamcenter din pachetul Microsoft Office, un pachet pe care majoritatea utilizatorilor îl cunosc , fiind posibil astfel să generați rapoarte și documentații in fiecare zi.

Posibilitățile de gestiune a cerințelor software din Teamcenter oferă companiei dumneavoastră o soluție sistematică și repetabilă pentru definirea, capturarea, dezvoltarea, gestiunea și influențarea cerințelor de produs. Prin înțelegerea fiecărui produs în privința cerințelor clienților și problemele de conformitate, Teamcenter vă permite să construiți prin vocea clientului și să verificați în mod continuu conformitatea cu cerințele pe întregul ciclu de viață al produsului - facilitând astfel cerințele din design, inginerie, cost sau alte inițiative de afaceri foarte apreciate.

Teamcenter | Design Data Management and Simulation ManagementUn singur mediu de management al datelor pentru proiectarea mecanică, electronică, software și verificarea acestora prin intermediul instrumentelor de simulare.

Dacă ești ca majoritatea producătorilor, inginerii de design lucrează în locații diferite folosind o varietate de instrumente pentru proiectarea mecanică (MCAD), electronică (ECAD), dezvoltare de soft și instrumente de simulare de la producători diferiți. Chiar dacă folosești sistemul specific de management al datelor(PDM) pentru softul respectiv de proiectare, există totuși o provocare atunci când vrei să vezi cum lucrează împreună componentele unui produs atunci când au fost proiectate în softuri diferite. Astfel, provocarea cea mai mare apare atunci când discutăm de interacțiunea dintre celelalte softuri integrate (proiectare mecanică, electronică, dezvoltare de soft) pentru a crea un produs complet.

Teamcenter evoluează conceptul de PDM la un nivel superior. Acesta furnizează instrumente de management al datelor pentru mai multe domenii cum ar fi MCAD, ECAD, dezvoltarea de soft și simulare, pe care echipele de proiectare le folosesc în fiecare zi. Poți gestiona, căuta, distribui și refolosi date din mai multe domenii distribuite în locații geografice diferite într-o singură sursă securizată pentru proiectarea și simularea produsului. Poți înțelege relațiile și dependențele dintre cerințe și toate subsistemele și domeniile de proiectare în toate configurațiile posibile ale produsului, chiar și atunci când există modificări în derulare. Puteți crea, de asemenea, ansamble de piese provenite de la mai mulți furnizori care implică interacțiuni complexe de subsisteme, apoi fiind posibilă generarea unui bilanț de materiale (BOM).

Prin integrarea instrumentelor pe care le dețineți actual, cu Teamcenter, acestea trec din mediul deconectat într-un mediu unic colaborativ de gestionare a datelor de proiectare, care are ca rezultat reducerea costurilor, îmbunătățirea calității și creșterea productivității.

Teamcenter oferă gestiune a datelor de proiectare cu suport multi-CAD, astfel echipele de proiectare pot crea, administra, vizualiza, valida și reutiliza datele native într-o gamă largă de sisteme MCAD, precum NX și Solid Edge de la Siemens PLM Software sau AutoCAD, CATIA, Inventor, Pro/ENGINEER și SolidWorks. Folosind standardul de vizualizare JT 3D puteți crea ansamble ce conțin piese proiectate în instrumente CAD diferite, fiind astfel posibilă colaborarea chiar și atunci când nu aveți acces la softurile în care au fost create nativ.

Teamcenter suportă integrare cu majoritatea sistemelor ECAD. Datorită multiplelor capabilități de management al datelor pentru PCB (printed circuit board) cât și traseele de cablare, este posibilă găsirea datelor necesare într-un timp foarte scurt. Prin gestionarea unei librării ECAD puteți reduce costurile prin eliminarea datelor inconsistente și inexacte. Colaborarea între departamente este posibilă prin intermediul funcțiilor puse la dispoziție , cum ar fi ECAD viewer sau modulul de schimbare de date ECAD-MCAD.

Teamcenter oferă instrumente pentru gestionarea datelor dezvoltatorilor de software prin integrarea programelor folosite, într-un mediul PLM. Rezultatul este generarea de valoare în cel mai scurt timp posibil datorită mediului singular și colaborativ dintre aplicații.

Teamcenter vă poate ajuta să validați obiective de performanță prin simularea produselor într-o varietate de probleme multi-domeniu și multi-fizică. Folosind capabilitățile Teamcenter concepute special pentru a gestiona modele, date de simulare și procese de simulare, puteți obține rapid o analiză cu elemente finite (CAE) folosind structurile anterioare din MCAD sau ECAD. Rezultatele pot fi stocate în Teamcenter alături de cerințele și datele de proiectare.

Teamcenter | Document and Content ManagementÎn cursul ciclului de viață al produsului, echipele creează specificații, rapoarte de analiză, ilustrații 2D/3D, rezultate ale testelor și publicații tehnice. Fiecare document trebuie să fie exact și finalizat la timp. Dată fiind diversificarea produselor și a pieței la nivel global, devine mai dificilă păstrarea documentelor cu specificații la zi cu produsul și schimbările de piață, mai ales atunci când sunteți sub presiunea unui deadline. Gestionarea documentației și a conținutului este critică pentru succesul dumneavoastră.

Teamcenter gestionează documentația și publicațiile tehnice în același sistem PLM. Autorii au acces direct la informația produsului atunci când acesta evoluează și pot lucra la aceleași repere. Puteți păstra design-ul produsului și documentația acestuia aliniată cu modificările apărute ulterior pentru a reduce timpul și costurile de documentare, îmbunătățind în același timp calitatea de livrare.

Pe măsură ce se dezvoltă produse mai variate și inovative, aveți nevoie de un soft mai avansat pentru publicațiile tehnice. Teamcenter oferă o soluție structurală ce permite publicarea prin intermediul XML sau altor tipuri de documente. Cu Teamcenter, puteți controla întregul proces de publicare tehnică din momentul concepției până la revizuire și livrare. Puteți folosi standardele S1000D și DITA. Prin intermediul integrării cu Cortona 3D RapidAuthor, se poate insera grafică 3D interactivă în locul multiplelor pagini de text.

Teamcenter reduce efortul manual destinat producerii documentației. Din orice aplicație PLM , puteți crea documente care pot fi manageriate în Teamcenter. Puteți folosi șabloane pentru a crea documente cu un conținut consistent, insera documente relaționate cu structurile de produs, semna și aproba în vederea lansării cât mai rapide. Documentația este în strânsă legătură cu produsul, astfel orice modificare a produsului va fi regăsită în documentație. Puteți stoca documente în Teamcenter care sunt specifice anumitor configurații ale produsului sau revizii, astfel acestea pot fi refolosite în viitor.

Cei mai mulți oameni folosesc Microsoft Office pentru a-și face treaba. Teamcenter a integrat aplicațiile Office din întreg portofoliul PLM, astfel încât majoritatea documentelor legate de produse pot fi create și modificate cu Office. Puteți să căutați date de produs; să creați, să modificați, check-in, check-out și trimiterea documentelor; participarea în fluxuri de lucru direct din aplicațiile favorite. Puteți edita bilanțul de materiale (BOMs) folosind Excel®, crea documente cu cerințe folosind Word® sau sign-off on reviews folosind Outlook®. Deoarece tu și echipa ta sunteți deja familiarizați cu pachetul Office, nu va exista nici o curbă de învățare pentru a utiliza PLM pentru majoritatea utilizatorilor și prin urmare nu este necesară nici o pregătire formală.

Teamcenter | BOM ManagementCunoaște-ți produsul cu o sursă comună de informații BOM în cadrul organizației

Gestionarea eficace a BOM (bilanț de materiale) și configurarea a BOM sunt critice pentru succesul dumneavoastră, indiferent dacă produsul este format din 10 părți sau 10 milioane. Pe măsură ce se dezvoltă mai multe produse inovatoare pentru a rămâne competitiv, gestionarea definițiilor precise a produselor, inclusiv a bilanțului de materiale, devin din ce în ce mai complexe. Aveți nevoie să coordonați planificarea în avans a tuturor opțiunilor și caracteristici disponibile pentru a satisface cerințele clienților, precum și stabilirea legăturilor cu parteneri noi și furnizori care au nevoie să fie asociați cu producții, servicii și suport. Toate acestea înseamnă că amploarea și profunzimea definiției produsului se schimbă și se află în creștere. Cum îl gestionați? Cât de bine vă cunoașteți produsul?

Teamcenter vă ajută să vă știți produsul, furnizând o sursă comună de informații BOM în cadrul organizației dumneavoastră. Fie că aveți nevoie de management de bază sau un management mai avansat de configurare BOM cu o flexibilitate și scalabilitate mai mare, gestionarea BOM din Teamcenter vă poate ajuta să întâlniți și să depășiți cererea pieței pentru produse mai variate și inovatoare.

Configurarea și Definirea BOM-urilor flexibile

Teamcenter oferă o singură definiție precisă a produsului pentru toți cei care interacționează cu BOM. Cu o flexibilitate în modul în care definiți și gestionați BOM, puteți oferi o sursă de informații complete și actualizate care elimină necesitatea foilor de calcul și sisteme de sine stătătoare. Această definire a produselor este esențială pentru gestionarea tuturor configurațiilor BOM. Capabilitățile de gestionare și configurarea a BOM-ului din Teamcenter vă ajută să manipulați mai multe opțiuni de produs fără un efort suplimentar. Puteți fi mai flexibili în a răspunde nevoilor clienților dumneavoastră și de a reîmprospăta rapid liniile de produse în funcție de cerințele lor.

Factorii de decizie din ciclul de viață al produsului au nevoi foarte variate în ceea ce privește lucrul cu definirea produsului - nu există nici un mod de a privi toate aceste informații. Cu soluțiile de gestionare și configurare Teamcenter BOM, oamenii din întreaga organizație au acces securizat la o vedere BOM adaptată ce e relevant pentru rolul și sarcinile lor. Fie că lucrează în dezvoltarea de produse, în producție, în servicii sau în lanțul de aprovizionare, toată lumea poate vedea și lucra cu definirea produsului într-un context semnificativ pentru ei.

Gestionarea BOM leagă produsele Virtuale și Fizice împreună

Una din cele mai mari lacune pentru multe companii o reprezintă legatura dintre produsul virtual și cel fizic, livrat. De exemplu, s-ar putea să fii în curs de dezvoltare a unui produs cu o capabilitate limitată de validare practică a realizării fizice rezultând astfel prototipuri costisitoare sau teste virtuale de numai câteva configurații de produse valide. Gestionarea cu Teamcenter BOM îmbină definirea produsului virtual cu cel fizic oferind simularea și validarea digitală precisă. Aveți posibilitatea de a valida digital produsele dumneavoastră, asigurându-vă că ceea ce a fost proiectat poate fi de fapt construit, eliminând astfel prototipurile costisitoare și erorile de proces.

Gestionarea și configurarea BOM începe cu mult înainte să se fi făcut un desen și continuă mult timp după ce primul produs este realizat. Teamcenter suportă planificarea up-front și definirea produsului master prin proiectare, dezvoltare, producție, servicii și mai mult. În plus, Teamcenter vă ajută să integrați informațiile dumneavoastră BOM în alte sisteme enterprise cum ar fi planificarea resurselor întreprinderii (ERP). Aveți posibilitatea implementării managementului BOM pentru a elimina erorile costisitoare asociate cu surse independente, de sine stătătoare BOM. Cu informații BOM consistente peste sisteme, vă puteți asigura executarea eficientă a produselor pe care le planificați.

Teamcenter | PLM Process ExecutionEficientizarea proceselor și reducerea costurilor prin gestionarea eficientă a lucrului depus pe parcursul ciclului de viață al produsului

În compania dumneavoastră, oamenii pierd o mulțime de timp. Fără execuția eficientă a procesului PLM, pierd timp lucrând cu informații învechite, încercând să-și dea seama ce urmează într-un proces sau căutând informații de care au nevoie pentru a finaliza lucrul. Ei pierd timp urmărind statusul sarcinii și reconcilierea informațiilor între gestionarea proiectului și a sistemelor de execuție a lucrărilor. Timp pierdut înseamnă bani pierduți.

Ce s-ar întâmpla dacă ai putea gestiona mai eficient ce fac angajații? Cu Teamcenter, puteți realiza conexiunea dintre planificare și execuție având ca rezultat reducerea efortului manual și a costurilor de gestionare prin urmărirea oricărui proces din cadrul mediului PLM. Puteți concentra angajații pe sarcinile potrivite, cu datele corecte, pentru a lua decizii corecte la momentul potrivit.

Cu Teamcenter, puteți automatiza procesele de dezvoltare a produselor, indiferent de complexitatea lor. Puteți crea fluxuri de lucru specifice companiei dumneavoastra și să definiți șabloane de proces standardizate pentru a pune în aplicare cele mai bune practici în vederea eliminării erorilor. Starea actuală, istoricul și auditul traseelor asigură controlul complet asupra proceselor dumneavoastră.

Teamcenter include soluții pentru gestiunea proiectului completând astfel spațiile dintre planificarea, execuția și livrarea datelor. Cu o singură soluție integrată, programele, proiectele, resursele, cerințele și planificările se pot gestiona mai eficient în vederea obținerii unui timp de livrare mic având costuri reduse.

Gestiunea modificării produselor este o parte critică din procesul PLM. Teamcenter dispune de soluții complete pentru gestiunea modificării produselor astfel încât modificările și procesele de modificare se pot sincroniza și integra în cadrul tuturor domeniilor de producție. Implementarea modificărilor se poate face rapid, precis și cuprinzător.

Cu ajutorul Teamcenter, portofoliul întreprinderii se poate optimiza prin lansarea pe piață a produsului potrivit la momentul potrivit. Puteți beneficia de cele mai bune unelte de gestionare a portofoliului pentru a determina ce ar trebui să fie executat, prin asocierea produsului și a portofoliului cu obiective strategice și ținta de venit. Având modulul de gestiune a portofoliului întreprinderii (enterprize portfolio management) conectat la un sistem PLM, se pot lua decizii mai inteligente în ceea ce privește portofoliul întreprinderii având o viziune clară asupra a ceea ce trebuie făcut. Atunci când PLM și gestiunea portofoliului (portfolio management) lucrează împreună, vă puteți asigura că aveți timpul, oamenii și banii pentru a vă atinge obiectivele.

Teamcenter | Requirements ManagementStabilește și comunică cerințele pentru a influența luarea de decizii potrivite pentru produsele potrivite

Cheia către succes pentru livrarea produselor o reprezintă alinierea acestora cu cerințele și așteptările consumatorilor. Gestiunea cerințelor (requirements management) va ajuta echipa dumneavoastră să dezvolte și să livreze produsele potrivite.

Cerințele de produs se stabilesc în funcție de o multitudine de factori dinamici precum reglementări de stat, standarde industriale și de companie, nevoile pieței, angajamente contractuale și așteptările consumatorilor. Pentru a avea mereu produsul conform, nu numai că trebuie să țineți pasul cu schimbarea continuă a cerințelor ce provin de la aceste surse, dar trebuie să actualizați și să distribuiți mai departe aceste cerințe atât către echipele de dezvoltare și fabricație de produs, cât și către furnizori.

Uneltele de gestiune a cerințelor din Teamcenter vă pot ajuta să stabiliți și să comunicați cerințele către factorii decizionali în ceea ce privește produsul. Prin integrarea PLM, cerințele sunt migrate de la fișe de calcul izolate, de sine stătătoare, la documente vizibile tuturor celor care sunt incluși în procesul respectiv. Cu ajutorul gestiunii cerințelor din Teamcenter, puteți urmări cerințele cu precizie, le puteți menține și verifica în permanență în întreaga companie. Fie că lucrați în dezvoltarea de produs, în fabricație sau sunteți furnizor, aveți mereu acces la cerințele de produs pentru a lua deciziile potrivite rezultând astfel livrarea produselor potrivite.

Folosind soluțiile de gestiune a cerințelor din Teamcenter, vă puteți stabili o sursă sigură și unică de date. Puteți crea, modifica, vizualiza sau aproba cerințe de pe computerul sau dispozitivul dumneavoastră mobil, folosind aplicații familiare precum Word și Excel. Puteți să importați / exportați documente cu cerințe, folosind unelte sau formate specifice. Cerințele odata introduse în Teamcenter, le puteți apoi, accesa, căuta sau păstra cu ușurință, în același sistem PLM în care obișnuiați să gestionați restul documentelor. Acestea sunt ușor de găsit, distribuit și refolosit pentru mai multe produse în cadrul a mai multor proiecte.

Pentru realizarea produselor constrânse de preț și timp , puteți folosi Teamcenter pentru a conecta cerințele, sarcinile și resursele cu planul proiectului. Vă puteți monitoriza limitarile cauzate de cerințe și program astfel încât să luați cele mai bune decizii de dezvoltare sau de livrare. Cu o astfel de trasabilitate a cerințelor, aveți o vizibilitate mai bună asupra stării, riscurilor și impactului pe care îl poate avea o schimbare din cadrul proiectului.

Atunci când cerințele sunt gestionate în foi de calcul izolate, de sine stătătoare și documente pe care doar câteva persoane pot să le vadă, ele sunt dificil de menținut în timp ce produsul se schimbă pe parcursul întregului ciclu de viață. De asemenea, este dificilă luarea deciziilor fără vizibilitatea cerintelor. Cu soluția Teamcenter, puteți aloca cerințele către departamente sau funcții, astfel încât acestea sunt vizibile pentru factorii de decizie din cadrul echipei de dezvoltare, testare, fabricare, mentenanță și servicii. Oricine poate să vadă rolul lor în procesul de dezvoltare, să ia decizii în cunoștință de cauză pentru a îndeplini cerințele produsului și să planifice activitatea lor în mod corespunzător.

Cerințele Teamcenter pentru gestionarea soluțiilor oferă posibilitatea de a vizualiza impactul schimbărilor, astfel încât să se poată lua deciziile ce vor duce la diminuarea riscurilor asociate schimbărilor conflictuale aduse produsului. Fie că lucrați în inginerie, fabricație, aprovizionare sau service, în momentul în care cerințele sunt conectate la restul informațiilor de produs din Teamcenter, veți putea evalua într-un mod inteligent impactul schimbărilor aduse asupra întregii producții. Se pot investiga schimbările într-un mod grafic în care sunt afișate relațiile dintre toate părțile componente asociate întregului proces de fabricație. Când se realizează o modificare, este posibilă folosirea unor unelte ce verifică dacă există cerințe ce nu mai sunt îndeplinite.

Teamcenter | SLM Service Lifecycle ManagementCreșterea veniturilor generate din servicii prin folosirea soluțiilor bazate pe gestiunea bunurilor întreprinderii

O strategie bazată pe service lifecycle management (SLM) - Gestiunea ciclului de viață al serviciilor, poate ajuta compania dumneavoastră să livreze clienților cele mai calitative produse, crescând în același timp profitul generat de servicii. Prin intermediul soluțiilor Teamcenter SLM, este inclusă faza de servicii și suport în ciclul de viață al produsului din PLM (Product Lifecycle Management - Gestiunea ciclului de viață al unui produs).

Pentru companiile implicate în producție, Teamcenter unifică PLM și SLM printr-o colaborare bidirecțională între ingineria produsului și operațiunile de service. Echipele de service se pot baza pe informațiile date de inginerie și manufactură pentru a îmbunătăți serviciile de planificare și execuție. În schimb, echipele de service pot face sugestii echipei de inginerie pentru a îmbunătăți designul produsului, astfel încât să faciliteze fiabilitatea.

Pentru companiile ce livrează servicii, Teamcenter facilitează gestiunea bunurilor companiei și soluții pentru gestiunea serviciilor. Echipele de service pot comunica și coordona activități operaționale pentru a mări eficiența, conformitatea și a scădea costurile.

Având Teamcenter ca parte a nucleului strategic , gestiunea informațiilor de service este în strânsă legătură cu produsul livrat datorită unei surse singulare de management. Astfel se pot îndeplini activități cu o înțelegere completă asupra configurațiilor, istoricului de service și starea curentă a produsului fizic.

Planificarea eficientă a service-ului este cheia unei operațiuni profitabile. Teamcenter vă oferă fundamentele pentru a realiza și publica documentația de service ca sursă pentru definirea obiectivului de lucru. Se pot conduce operații de service în care echipele au acces la informații detaliate legate de starea actuala a produsului, cerințele necesare pentru service, proceduri, resurse necesare și caracteristicile de utilizare. Folosind Teamcenter, tehnicienii au o înțelegere completă a nevoilor pentru service. Astfel, ei sunt pregătiți pentru a acționa reactiv, proactiv și pentru a realiza activități de actualizare.

Prin intermediul serviciilor de planificare detaliată din Teamcenter, se pot programa activități de service cu înțelegere completă a obiectivului de lucru, astfel încât să se asigure așteptările clientului legate de fiabilitatea și disponibilitatea produsului. Comenzile generate din planificarea serviciilor se folosesc pentru a crea programări de service. Optimizarea evenimentelor și rezervarea resurselor corespunzătoare se face prin vizibilitatea programului și a resurselor oferite de Teamcenter.

Tehnicienii de service sunt o resursă limitată. Atunci când li se oferă pachete de lucru complete și inteligente, tehnicienii pot executa lucrări de service într-un mod eficient, precis și flexibil. Cu Teamcenter, puteți livra instrucțiuni de lucru pentru service, note de siguranță/pericol, și proceduri de service (text, 2D / 3D și animații). De asemenea, puteți include configurații ale produselor și cerințele de colectare a datelor. Tehnicienii pot introduce date, observații sau discrepanțe, și să includă o semnătură digitală ce actualizează în mod automat programul de service.

Teamcenter | Supplier IntegrationColaborați cu furnizorii globali pentru a mări productivitatea și a reduce riscul

Integrarea furnizorilor in procesul de dezvoltare este esențială pentru succesul pe piața actuala. Creșterea complexității și reducerea timpului de producție sunt elemente concepute și validate de către echipe dispersate la nivel global, inclusiv furnizori. Pe măsură ce furnizorii dumneavoastră își asumă o responsabilitate mai in dezvoltarea produselor, aveți nevoie ca acestia sa intereactioneze cu oameni din întreaga afacere, cum ar fi departamentul de achiziții, de inginerie, de conformitate, de calitate și de fabricație, pentru a crește productivitatea și pentru a reduce riscul rechemărilor și nerespectarea cerințelor de funcționare.

Capabilitățile de integrare furnizori din Teamcenter - cum ar fi un portal de furnizori colaboratori, managementul furnizor, și transferul datelor de proiectare - asigură o abordare cuprinzătoare a gestionării interacțiunilor cu furnizorii. Puteți să coordonați procesele și să gestionați informațiile, atât interne, cât și externe, în toate stadiile ciclului de viață al produsului. Puteți determina implicarea inițială a furnizorilor în dezvoltarea produsului și să oferiți transparență în informații legate de furnizor pentru toate departamentele. Informațiile despre furnizori pot fi gestionate în contextul structurii produsului pentru a oferi o viziune mai cuprinzătoare a produsului finit. Puteți lua decizii mai bune cu privire la componentele achiziționate și să aveți acces la furnizori de analiză credibili.

Prin intermediul "Colaborare Funizori" din Teamcenter, puteți extinde datele și procesele PLM) către furnizorii non-Teamcenter într-un mod eficient prin integrarea proceselor reale. Puteți colabora cu furnizorii dumneavoastră prin interacțiuni ce includ schimbul de date de proiectare, aprovizionarea directă cu materiale și gestionarea programului furnizor, toate folosind aceeași fundație colaborare pentru furnizori PLM. Colaborarea cu echipele extinse de furnizare este facilitata de un portal furnizor intuitiv bazat pe cereri și răspunsuri, precum și de o arhitectura bazată pe tehnologii cloud ce ajută dezvoltarea.

Colaborarea între furnizori pentru transferul informațiilor de design cu furnizorii non-Teamcenter este asigurată într-un mod eficient, securizat și flexibil. Ca un “sponsor” în Teamcenter, puteți crea pachete de informații pentru a le distribui furnizorilor (design CAD, specificații, fișiere JT, etc.) și să inițiați un schimb de procese prin intermediul lor. Furnizorii dumneavoastră vor folosi un portal web securizat pentru a iniția cereri, schimba pachete și lăsa răspunsuri. Managerul de date din Teamcenter, accesat prin portalul web, simplifică operațiunile de upload și download a fișierelor de dimensiuni mari. “Briedcase Browser” permite furnizorilor să acceseze fișiere CAD comprimate și să le deschidă în aplicația CAD preferată, fișierele putând fi modificate și salvate în același sistem de stocare. Trasabilitatea, auditul, posibilitatea de a verifica versiunea facilitează eficiența, eficacitatea și transparența execuției procesului, ceea ce asigură că dumneavoastră și furnizorii dumneavoastră au acces la informațiile corespunzătoare.

Direct materials sourcing oferă o platformă ce permite procese eficiente de licitare timpurie cu ajutorul Șabloanelor editabile RFx (cerere de informații, propuneri sau cotații), procesele controlate pentru organizare evenimente, dispozitiv automat de urmărire și de comunicare, defalcarea detaliată a costurilor, analiza ofertelor și nominalizărilor, etc. Ofertanții autorizați pot primi și accesa cereri de licitație împreună cu o parte din specificații, datele de referință și instrucțiunile folosind un portal securizat oferit de către furnizor. Ofertanții pot utiliza apoi portalul furnizor să-și prezinte răspunsurile lor înapoi la tine în Teamcenter. Cu Direct Materials Sourcing în Teamcenter, poți înțelege costurile incipiente în ciclul de viață al produsului și impactul lanțului de aprovizionare înainte ca aceste modificări să fie aprobate.

Cu programul de gestionare al furnizorilor (Supplier Program Management), puteți planifica și executa proiecte cu furnizorul, în cadrul unui program general. Acest lucru oferă vizibilitate și trasabilitatea livrărilor furnizorului, pentru a reduce timpii de ciclu și scurtarea timpului de lansare pe piață. Puteți iniția partajarea de date din fluxurile de activități din Teamcenter și atribui sarcini furnizorilor care nu sunt utilizatori interni Teamcenter. Furnizorii primesc o notificare cu cerințele printr-un portal al furnizorului securizat, care cuprinde instrucțiuni și date de referință, iar aceștia pot răspunde solicitărilor prin încărcarea și depunerea livrabilelor. După aprobare, livrabilele primite de la furnizori pot fi apoi agregate la definiția produsului în Teamcenter.

Lucrând cu partenerul nostru Atos și a lor soluție Supplier Connect bazate pe Teamcenter Supplier Collaboration, acum puteți profita de expertiza Atos ca integrator de tehnologie de afaceri, împreună cu conducerea noastră la nivel mondial în software-ul de PLM. Cu Supplier Connect, puteți integra o perspectivă, informații și operațiuni mai eficient și complet - în fiecare fază - cu furnizorii. Supplier Connect vă permite să obțineți cele mai bune practici ușor, fără probleme și rapid, prin configurare simplificată, cu consultanță personalizată și oferta de servicii, suport eficient de afaceri, utilizarea sigură și operații ale unui cadru tehnologic, inclusiv a componentelor software de vârf.

Integrarea furnizorului Teamcenter permite o colaborare strânsă cu furnizorii care au autorizat accesul la mediul dumneavoastră Teamcenter. Cu ajutorul mai multor clienți Teamcenter, colaborarea multi-site și vizualizare a ciclului de viață, aveți posibilitatea de a partaja selectiv și sincroniza datele furnizorului, toate într-un mediu PLM securizat, controlat. Teamcenter vă poate ajuta pe dvs. și pe furnizorii dvs. să luați decizii mai bune și de a crește productivitatea în cadrul ingineriei, achiziționării și conformității.

Teamcenter | Quality Issue Management with CAPAManagementul performantelor cu acțiuni corective și preventive asigură calitatea produsului

Pentru a rămâne competitiv și să te distingi în piață, trebuie să reduci costurile pentru produs și costurile de exploatare, îmbunătățind în același timp calitatea produsului. În fiecare zi luați decizii bune pentru raportul dintre cost, timp și necesitatea de a satisface cerințele clienților. Managementul performanțelor de calitate este critic, deoarece luarea deciziilor greșite poate avea un impact devastator asupra afacerii dumneavoastră.

În ciuda priorității pe care o oferiți calității produselor, echipele dumneavoastră pot avea în continuare dificultăți în a obține informațiile de care au nevoie. Soluția Teamcenter pentru gestionarea problemelor de calitate și acțiunilor corective și preventive (CAPA) poate ajuta. Puteți capta plângerile, defectele și neconformitățile la nivelul întregii organizații doar incluzând echipele dumneavoastră de calitate ale companiei în cadrul sistemului de management al ciclului de viață al produsului (PLM). Cu ingineria produselor și simularea planificării producției și seturile de instrumente de validare în Teamcenter, puteți fi mai proactiv în prevenirea neconformităților și crearea de produse de înaltă calitate.

Cu managementul problemelor de calitate în Teamcenter, aveți posibilitatea să urmăriți un proces formal coerent pentru a investiga în mod sistematic, să analizați și să rezolvați problemele de calitate folosind standarde 8D și ISO. Prin simplificarea definiției măsurilor preventive, puteți preveni orice viitoare apariție a problemelor legate de produse. Rapoartele de calitate și analiza rezultatelor este facilă cu instrumentele intuitive, care includ capabilități de drag-and-drop pentru a personaliza rapoartele.

Managementul performanțelor calității în Teamcenter este construit pe o fundație adaptabilă la compania dumneavoastră. Puteți utiliza procesele de tip buclă închisă pentru soluționarea problemelor, pentru identificarea, analizarea și partajarea de date critice a calității produselor. Proiectarea, producția și îmbunătățirea calității echipelor pot partaja aceleași opinii ale informațiilor de care au nevoie pentru a avea un impact direct Six Sigma și pentru a sprijini inițiativele. Cu o interfață intuitivă, oameni din întreaga întreprindere pot participa cu ușurință în procesele de calitate, cu formarea minimă necesară.

Managementul performanțelor de calitate în Teamcenter vă permite să aveți vizibilitate asupra caracteristicilor critice de calitate a produsului, erori/neconformități și rezolvări pentru aceste probleme. Puteți prelua controlul asupra întregului proces de calitate în întreaga companie folosind dashboard-uri configurabile, alături de statistici sofisticate, analize și rezultate. De la capturarea problemelor până la notificările de schimbare, puteți securiza inițiativele de calitate pentru a reduce costul total al asigurării acesteia.

Teamcenter | Product Cost ManagementPreia controlul asupra profitabilității produsului prin efectuarea unui management al costurilor de produs la începutul ciclului de viață al produsului, și luați decizii mai inteligente în ceea ce privește costurile de produs

Atunci când dezvoltați un produs nou, trebuie să fiți inovatori și să înțelegeți oportunitățile de pe piață. Trebuie să livrați un produs de calitate, lansarea acestuia trebuie să fie efectuată într-un mod potrivit, dar poate cel mai important lucru, este să fiți conștienți de costuri. Nu contează cât de bun este produsul, acesta nu poate avea succes fără rentabilitate.

Soluția de management al costurilor de produs din Teamcenter ajută produsele dumneavoastră să reușească pe piață prin stabilirea unui cost care poate fi utilizat în momentul în care deciziile contează cel mai mult: în stadiile incipiente ale ciclului de viață al produsului. Puteți simula, analiza și optimiza costurile produsului pentru a lua deciziile corecte la momentul potrivit și pentru a asigura profitabilitatea produsului.

Inginerii de cost pot utiliza soluția de management al costurilor de produs Teamcenter pentru a determina costul produsului în primele stadii ale proiectului. Puteți:

  • Calcula ansambluri complexe cu precizie și rapiditate
  • Reproduce întreaga structură a prețurilor produselor dumneavoastră pe baza bilanțului de materiale (BOM) și a bilanțului de proces (BOPs)
  • Determina costurile directe și cheltuielile generale, etapele și procesele de fabricație, precum și materialele și parametri de proces

O bază de date a costurilor relevante vă permite să simulați diferite scenarii, inclusiv costuri care aparțin de fabrică, de mașinile de producție, dar și de procesele de referință pre-configurate pentru diferite tehnologii de fabricație și de cost.

Prin calcularea rentabilității, directorii și managerii își pot asigura investițiile prin anticiparea costurilor unitare și a prețurilor pe parcursul întregului ciclu de viață al produsului. Cu managementul costurilor de produs, puteți identifica în mod transparent costurile anuale, veniturile și fluxurile financiare, totodată furnizând și baza pentru indicatorii relevanți, cum ar fi rata internă de rentabilitate, valoarea netă actuală și perioadele de amortizare. Folosind metoda de calcul a fluxului financiar, puteți determina profitabilitatea proiectelor dumneavoastră, precum și compararea diferitelor proiecte și programe din cadrul companiei dumneavoastră pentru a face cele mai bune investiții.

Cu analiza prețului de achiziție din Teamcenter, în calitate de cumpărător, aveți posibilitatea să estimați cu precizie costul componentelor provenite de la furnizori. Teamcenter vă ajută în negocierile și evaluările structurii de costuri cu furnizorii. Pe baza acestor estimări de costuri, puteți negocia viitoare prețuri țintă sau prețuri de achiziție.

Puteți reprezenta întreaga structură de prețuri în Teamcenter, iar inginerii de cost pot constata impactul adus de modificările legate de dezvoltare asupra prețului produsului. Puteți identifica elementele care duc la creșterea costurilor mai devreme, astfel este facilitată recomandarea de soluții alternative. Cu posibilitățile de simulare a costurilor în Teamcenter, cum ar fi compararea tehnologiilor de fabricație, puteți reproduce diferite scenarii de fabricație.

Teamcenter vă ajută să negociați cu clienții folosind date de cost optimizate și ușor de înțeles, în formate personalizate. Puteți utiliza și explica aceste date în conversații deschise cu clientul pentru a stabili prețul. Prin prezentarea unei structuri clare a costurilor și defalcarea plauzibilă a costurilor de produs, aveți o poziție mai puternică în negocieri.

Folosind calculul costurilor din Teamcenter, puteți estima în timp util și cu precizie costuri pentru cotare și pentru scule. Teamcenter oferă o varietate de tehnologii de scule, inclusiv de turnare prin injecție, turnare sub presiune, și instrumente de compozit. Puteți defini datele 3D în mod automat sau în mod manual, prin realizarea modelului geometric. Atât cumpărătorul, cât și producătorul de scule - de turnare prin injecție, turnare sub presiune, tăiere, ștanțare, sau alte instrumente de producție - pot lua decizii în ceea ce privește costurile de scule, care sunt integrate pe deplin în cadrul Teamcenter.

Suport Tehnic Teamcenter

Nicușor Predica

Consultant PLM
TOP